Βιογραφικό - Αθανάσιος Καρατζαφέρης Γενικός Χειρουργός

Go to content

Βιογραφικό


Αθανάσιος Καρατζαφέρης MD

 
Στρατιωτικός  Γενικός Χειρουργός
 
Εξειδικευμένος στις Παθήσεις και Χειρουργική Μαστού


Επιτυγχάνοντας στις εξετάσεις (1981) εισήλθα στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Στρατιωτική Ιατρική)  και φοίτησα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παίρνοντας  το πτυχίο της Ιατρικής το 1987 και ορκίστηκα Ανθυπίατρος (Ανθυπολοχαγός) τον Μάιο του 1988.

Ακολούθως τοποθετήθηκα στο 401 ΓΣΝΑ (Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών)  όπου συνέχισα την ιατρική  (και στρατιωτική ) εκπαίδευση για ένα χρόνο.

Από τον Μάιο του 1989 έως και τον Οκτώβριο του 1991 υπηρέτησα (με μετάθεση σε Μονάδα Υγειονομικού) στο Διδυμότειχο εξασκώντας την Ιατρική , (ως γενικός Ιατρός) εντός του Στρατού αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Ιατρείο μου στην πόλη του Διδυμοτείχου.

Νοέμβριος 1991 – Νοέμβριος  1997: Ασκούμαι  στην ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής (ένα χρόνο στο 401 ΓΣΝΑ και πέντε χρόνια στο Τζάνειο Νοσοκομείο).  

Νοέμβριος 1997 – Δεκέμβριος 1998: Αφού αποκτώ τον τίτλο της ειδικότητος, μετατίθεμαι στην Μυτιλήνη και καλύπτω τις ανάγκες του Στρατού στο νησί ως Χειρουργός.Σε αυτό το διάστημα χειρουργώ στο Βοστάνειο Δημόσιο Νοσοκομείο τους ασθενείς στρατιωτικούς (μόνιμους και έφεδρους) αλλά περιστασιακά και κατοίκους του νησιού (συνεργαζόμενος αρμονικά) με τους συναδέλφους του Νοσοκομείου.  

Δεκέμβριος 1998 – Σεπτέμβριος 1999: Μετατίθεμαι στο Σεράγεβο της Σερβίας για να καλύψω τις ανάγκες της Ελληνικής δύναμης που βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Μου δίνεται η ευκαιρία και εξασκώ την Χειρουργική στο  Γερμανικό Νοσοκομείο του ΝΑΤΟ όπου αποκτώ πολύτιμες εμπειρίες στην Επείγουσα Χειρουργική.

Σεπτέμβριος 1999 – Οκτώβριος 2008: Τοποθετούμαι στην Β΄ Χειρουργική Κλινική του 401 ΓΣΝΑ ως Επιμελητής όπου καλύπτω τις ανάγκες του Νοσοκομείου μέχρι τον Οκτώβριο του 2008 οπότε και παραιτούμαι από τις τάξεις του Στρατού και συνεχίζω πλέον να εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας με έδρα το σημερινό μου ιατρείο.

Στο μεσοδιάστημα της προηγούμενης περιόδου τοποθετήθηκα για μια διετία (Ιούλιος 2001-Ιούλιος 2003)  ως επιμελητής της Α΄ Χειρουργικής κλινικής του ΝΙΜΤΣ. Εκτός από το παραπάνω  εκπαιδεύτηκα και έλαβα την εξειδίκευση της Χειρουργικής Μαστού (Ιανουάριος 2005-Αύγουστος 2005) στην Μονάδα Μαστού της Α΄ Προπαιδευτικής  Πανεπιστημιακής  Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου υπό τον Καθηγητή Χειρουργικής κ. Ζωγράφο.

Στο χρονικό διάστημα που υπηρέτησα στο 401 ΓΣΝΑ πραγματοποίησα ως επικεφαλής χειρουργός ένα πολύ μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων (όπως προσδιορίζεται από τα αρχεία του νοσοκομείου).Το 1/4 περίπου αυτών των επεμβάσεων αφορούσε βαρειά περιστατικά (είτε σοβαρά τακτικά περιστατικά, είτε έκτακτα, όπως:  πολυτραυματίες από τροχαία ατυχήματα πυροβολισμούς, ατυχήματα σε στρατιωτικές ασκήσεις κλπ.).

Τα  τρία τελευταία χρόνια  (μετά από την λήψη της εξειδίκευσης μου),  συγχρόνως με τα καθήκοντα του επιμελητού της Χειρουργικής κλινικής μετείχα και στην Μονάδα Μαστού του Νοσοκομείου, η οποία εξυπηρετούσε, με βάση τα αρχεία του νοσοκομείου, περί τις 6.000 γυναίκες ετησίως.  

Από το 2008 εξασκώ την Γενική Χειρουργική και την Χειρουργική Μαστού ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Από το καλοκαίρι του 2019 είμαι ενεργό μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας.


Τίτλοι Σπουδών

© 2009 – 2022 Athanassios Karatzaferis MD v2022.1.2.r2.10.44
info[at]karatzaferis-md.gr
Back to content