ΓΚΠΔ (GDPR) - Αθανάσιος Καρατζαφέρης Γενικός Χειρουργός

Go to content

ΓΚΠΔ (GDPR)

Internal
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σημαντική για εμάς.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (στο εξής «Πολιτική») και να ενημερωθείτε για τον τρόπο με τον οποίο o Αθανάσιος Καρατζαφέρης MD, Στρατιωτικός Γενικός Χειρουργός, (εφεξής καλούμενη το  «Ιατρείο» ή «εμείς» ή «μας»), λειτουργώντας ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί και εν γένει επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σας όταν επισκέπτεστε ή χρησιμοποιείτε τον δικτυακό τόπο.

Για οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με την Παρούσα Πολιτική, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα στοιχεία που αναφέρονται στον σύνδεσμο επικοινωνίας.

1. Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;
Ο όρος «προσωπικά δεδομένα» αναφέρεται σε πληροφορίες φυσικών προσώπων, όπως ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας κ.ά., οι οποίες προσδιορίζουν ή μπορούν να προσδιορίσουν  την ταυτότητα σας, εφεξής «Προσωπικά Δεδομένα ή Δεδομένα».

2. Τι είναι η  Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων;
Κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

3. Ποια Δεδομένα σας συλλέγουμε;
Συλλέγουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα Δεδομένα σας, τα οποία είναι κατάλληλα και σαφή για τον σκοπό που προορίζονται.
Συγκεκριμένα ενδέχεται να συλλέγουμε,
  • Δεδομένα ταυτότητας (π.χ. όνομα, επώνυμο, ηλικία)
  • Δεδομένα επικοινωνίας (π.χ. αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)
  • Στοιχεία δραστηριότητας (π.χ. επάγγελμα)
Δεν συλλέγουμε δεδομένα από ανήλικους χρήστες και σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι έχουν συλλεχθεί οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες από ανήλικο προβαίνουμε στη διαγραφή τους.
Τα Δεδομένα που συλλέγουν τα Cookies, τα διαγράφουμε σύμφωνα με την Πολιτική Cookies.

4. Για ποιο σκοπό συλλέγουμε τα Δεδομένα σας;
Συλλέγουμε τα Δεδομένα σας για να:
  • επικοινωνήσουμε μαζί σας για τα θέματα του ενδιαφέροντος σας
  • επικοινωνήσουμε μαζί σας την επίλυση των αποριών σας
  • σας αποστείλουμε πληροφοριακό υλικό
  • διαχειριστούμε τον ιστότοπο  και τις συνδεόμενες εφαρμογές
  • διατηρούμε τον ιστότοπο, καθώς και τις συνδεόμενες εφαρμογές ασφαλείς και να αποφεύγονται απάτες
  • διατυπώσετε τα σχόλιά σας

5. Ποια είναι η νόμιμη βάση επεξεργασίας των Δεδομένων σας από την Ιατρείο;
Η επεξεργασία των Δεδομένων σας διενεργείται σύμφωνα με:  
  • τη συναίνεσή σας, όπου απαιτείται,
  • τις υποχρεώσεις του Ιατρείου που πηγάζουν από το νόμο (π.χ. φορολογική νομοθεσία),
  • το έννομο συμφέρον του Ιατρείου

6. Ποιοι είναι οι αποδέκτες των Δεδομένων σας;
  • Πρόσβαση στα Δεδομένα σας έχει το απολύτως απαραίτητο προσωπικό της Ιατρείος, το οποίο έχει δεσμευτεί με τήρηση εμπιστευτικότητας.
  • Δεν γνωστοποιούμε τα Δεδομένα σας σε τρίτους εκτός αν αυτό απαιτείται από τον νόμο
  • Ενδέχεται να γνωστοποιούμε τα Δεδομένα σας στις συνεργαζόμενες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ανάπτυξης, συντήρησης και φιλοξενίας της ιστοσελίδας, διαχείρισης και αποστολής ενημερωτικού και πληροφοριακού υλικού, οι οποίες λειτουργούν ως Εκτελούντες την Επεξεργασία.

7. Πώς εξασφαλίζουμε ότι οι Εκτελούντες την Επεξεργασία σέβονται τα Δεδομένα σας;
Οι Εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας έχουν συμφωνήσει και δεσμευτεί:
  • να τηρούν εχεμύθεια,
  • να μη στέλνουν σε τρίτους Δεδομένα σας χωρίς την άδεια της Ιατρείος,
  • να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφάλειας,
  • να συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ (ή και GDPR) και της εκάστοτε κείμενης Εθνικής Νομοθεσίας

8. Στέλνουμε τα Δεδομένα σας εκτός Ε.Ε.;
Τα Προσωπικά σας Δεδομένα αποτελούν αντικείμενο αποθήκευσης και επεξεργασίας μόνο εντός Ε.Ε.
Δεν αποστέλλουμε τα Δεδομένα σας εκτός Ε.Ε.

9. Πότε διαγράφουμε τα Δεδομένα σας;
Τα Δεδομένα που παρέχονται από εσάς θα τηρούνται/αποθηκεύονται από την Ιατρείο μόνο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο μας έχετε κοινοποιήσει τα Δεδομένα σας, εκτός αν απαιτείται παράταση του χρόνου αυτού λόγω νομικών αξιώσεων ή εννόμων υποχρεώσεων μας. Στο τέλος αυτής της περιόδου διατήρησης, τα Δεδομένα σας θα διαγραφούν πλήρως ή θα καταστούν ανώνυμα, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μη αναγνωρίσιμο τρόπο για στατιστική ανάλυση και τον επιχειρηματικό προγραμματισμό.
Η δήλωση συγκατάθεσης σας για αποστολή πληροφοριακού και ενημερωτικού υλικού τηρείται για όσο χρόνο σας αποστέλλονται πληροφορίες και πάντως όχι περισσότερο από έξι μήνες από τη διακοπή αποστολής πληροφοριών
Για το χρόνο διατήρησης των Δεδομένων που συλλέγονται μέσω των Cookies μπορείτε να ενημερωθείτε από την Πολιτική Cookies.

10. Είναι ασφαλή τα Δεδομένα σας;
Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων σας, έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων σας από οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, λανθασμένη χρήση, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση, γνωστοποίηση, απώλεια ή τυχαία/ αθέμιτη καταστροφή και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας. Τα εν λόγω μέτρα επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.

11. Ποια είναι τα δικαιώματα σας;
Έχετε τα δικαιώματα:
  • πρόσβασης
  • διόρθωσης
  • διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη
  • φορητότητας
  • περιορισμού της επεξεργασίας
  • εναντίωσης/ανάκλησης συγκατάθεσης

12. Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας;
Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας τα δικαιώματα σας με την υποβολή με αποστολή σχετικής επιστολής είτε στην ταχυδρομική διεύθυνση του Ιατρείου είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνσή της στα στοιχεία που αναφέρονται στον σύνδεσμο επικοινωνίας.

13. Πότε απαντάμε στα Αιτήματά σας;
Απαντάμε στα Αιτήματά σας δωρεάν χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση εντός (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας. Αν, όμως, το Αίτημά σας είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός Αιτημάτων σας, θα σας ενημερώσουμε εντός του μήνα αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση άλλων (2) δύο μηνών εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε.
Αν τα Αιτήματά σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Ιατρείο μπορεί να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας ή να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο Αίτημα αιτιολογώντας την απάντηση προς εσάς.
Σε περίπτωση που δεν λάβετε απάντηση εντός της ανωτέρω προβλεπόμενης προθεσμίας ή η απάντηση που λάβατε δεν ήταν ικανοποιητική ή το ζήτημα σας δεν έχει επιλυθεί, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (www.dpa.gr).

14. Κάνουμε χρήση αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων/ περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας;
Δε λαμβάνουμε αποφάσεις, ούτε προβαίνουμε σε κατάρτιση προφίλ, βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των Δεδομένων σας, εκτός από την περίπτωση χρήσης «cookies» στην ιστοσελίδα μας, πάντοτε μετά από ενημέρωση και συγκατάθεση σας.

15. Ποιο είναι το εφαρμοστέο δίκαιο κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας από εμάς;
Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το Ελληνικό Δίκαιο, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές σχετιζόμενες με τα Δεδομένα σας είναι τα Δικαστήρια της Αθήνας.

16. Πώς θα ενημερωθείτε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Πολιτικής;
Ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα Δεδομένα σας, θα δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας την επικαιροποίηση της παρούσας, προτού οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ και θα σας ειδοποιούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε, ανά τακτά διαστήματα, την παρούσα Πολιτική για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα Δεδομένα σας.

Η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ενημερώθηκε στις 08/11/2019

© 2009 – 2020 Athanassios Karatzaferis MD v2020.1.18.r2.10.10
info[at]karatzaferis-md.gr
Back to content